Bulak Su Meşrubat San. ve Tic. A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ


GENEL AYDINLATMA METNİ

Kişisel verilerin korunması, Anayasal bir hak olup, Şirketimizin öncelikleri kapsamında yer almaktadır. Nitekim bu amaçla, Şirketimizde devamlı olarak güncellenen bir sistem kurulması amaçlanmıştır.

Taşkıran mah. Kendirli küme evleri No: 1/A Çaykara/Trabzon adresinde bulunan Bulak Su Meşrubat San. ve Tic. A.Ş.. “Veri Sorumlusu” olarak, kişisel verilerinizin güvenliğine ve hukuka uygun şekilde işlenmesine azami hassasiyet göstermekteyiz. Bu bilinçle, Şirket olarak  çalışanlarımızın, çalışan adaylarımızın, stajyer ve öğrencilerimizin, tedarikçi/alt işveren çalışanlarının ve yetkililerinin, şirket hissedarlarımızın ve şirket ortaklarımızın, ziyaretçilerimizin ve diğer verisini işlediğimiz üçüncü kişilerin kişisel verilerinin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”)’na uygun olarak işlenmesine ve korunmasına büyük önem veriyoruz. Bu sorumluluğumuzun bilinciyle KVK Kanunu’nda tanımlı şekli ile “Veri Sorumlusu” sıfatıyla, kişisel verilerinizi aşağıda açıklandığı surette ve mevzuat tarafından emredilen sınırlar çerçevesinde işlemekteyiz.


Kişisel Verilerinizi Hangi Amaçla İşliyoruz?

Kişisel verilerinizi, bilgi güvenliği süreçlerinin yönetilmesi, çalışanlarımızın iş sözleşmeleri ve bu anlamda hukuki mevzuat gereği yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi, çözüm ortaklarımız ve alt yüklenicilerimiz ile ilgili mıhasebe ve finans işlemlerinin yerine getirilmesi, denetim ve etik faaliyetlerin yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, insan kaynakları sürecinin planlanması, alt işverenlerimiz ve tedarikçilerimiz ile igili sözleşme faaliyetlerinin yürütülmesi, talep ve şikayetlerin takip edilmesi, ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takip edilmesi, Şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması amaçlarıyla ticari faaliyetlerimizi yürütmek çerçevesinde 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlemekteyiz.

İşlenen Kişisel Verileri Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarıyoruz?

Toplanan kişisel verileriniz; Şirketimiz hukuki yükümlülüklerinin yerine getirilebilmesi, aktif denetim yapılabilmesi, iş ortaklarımız, çözüm ortaklarımız, alt yüklenicilerimiz ile Şirketimiz arasındaki finans ve muhasebe işlemlerinin yürütülmesi adına çalışma yapılabilmesi için bünyemizde bulunan iş birimlerimize, Şirketimizin ve Şirketimizle iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini, Şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması amaçlarıyla, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, hissedarlarımıza, iştiraklerimize, kanunen yetkili kamu kurumları ve özel kişilere, ticari faaliyetlerimizi yürütmek çerçevesinde 6698 sayılı Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde sınırlı olarak aktarılabilecektir.

Kişisel Verileri Hangi Yöntemlerle Ve Hangi Hukuki Sebebe Dayalı Olarak İşliyoruz?

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından internet sitesi, mobil uygulamalar ve fiziki kanallar gibi farklı kanallarda icra edilen teknik ve süreçsel yöntemlerle; bu kanalları kullanarak ticari faaliyetlerimizi yürütmek noktasında uygulama imkanı bulan ilgili mevzuat, sözleşme, talep, ticari teamül ve dürüstlük kurallarına dayalı olarak ortaya çıkan ve icra edilen hukuki sebepler çerçevesinde toplanmaktadır. Bu hukuki sebeple toplanan kişisel verileriniz 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu Aydınlatma Metni’ nde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

Kişisel Verilerinizle İlgili Haklarınız Nelerdir?

Şirketimizce kişisel verileri işlenen ilgili kişiler olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi bize iletmeniz durumunda, Şirketimiz, talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi hâlinde, Şirketimiz tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda ilgili kişiler olarak Şirketimizden;

• Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

• Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

• Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

• 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen,işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme

haklarına sahipsiniz.

6698 sayılı Kanun’un 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmakla ilgili talebinizi www.bulaksu.com.tr internet adresinden kamuoyu ile paylaşılmış olan Başvuru formunu doldurmak suretiyle Şirketimize iletmeniz gerekmektedir.

 

 GİZLİLİK POLİTİKASI

Giriş

Bu web sitesi Bulak Su Meşrubat San. ve Tic. A.Ş.’ ye ait olup Bulak Su Meşrubat San. ve Tic. A.Ş. tarafından işletilip bilgi amaçlı kullanımlar için size sunulmuştur. Bu siteye erişen ya da bu siteden faydalanan bütün kullanıcılar, bu kullanım şartlarını kabul etmiş sayılacaktır.

Telif Hakkı

Sitedeki bütün içeriğin sahibi Bulak Su Meşrubat San. ve Tic. A.Ş.’ dir.

Sitenin sağladığı bilgi, yazılım, ürün ya da hizmetlerin hiçbiri tarafınızdan değiştirilemez, kopyalanamaz, aktarılamaz, teşhir edilemez, ifa edilemez, çoğaltılamaz, yayınlamaz, lisans verilemez, bunlardan başka işler türetilemez, devredilemez ya da satılamaz. Bu sitedeki malzemelerin herhangi bir şekilde Bulak Su Meşrubat San. ve Tic. A.Ş.’ nin yazılı izni olmaksızın değiştirilmesi, çoğaltılması, dağıtılması, yayınlanması, teşhir edilmesi, aktarılması ve benzeri faaliyetlerde bulunulması yasaktır. 

Sitenin Kullanımı ve Sorumluluk

Bulak Su Meşrubat San. ve Tic. A.Ş., sistem ve yazılımlarını bilgisayar virüslerine veya “Trojan” denilen programlara ve benzerlerine (virüsler) karşı korumaya çalışsa da kişi ve kurumların bu siteyi gezerken veya siteden bir materyal indirmesi sonucu ya da bu sitede linki verilmiş olan başkaca web siteleri sebebiyle oluşacak bilgisayar ve sistem zararlarından sorumlu değildir. 

Sitenin kullanımı esnasında siteye yüklenen içerik ve malzemelerden kanuni olarak söz konusu içeriğin sahibi olan kullanıcılar sorumlu olup Bulak Su Meşrubat San. ve Tic. A.Ş.’ nin bu tür içerikler üzerinde herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

Siteyi kullanan ya da siteden faydalanan kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından sitenin hacklenmesi, virüs, truva atı vb. metotlarla siteye gizlice girerek sistemleri bozan gayrı kanuni eylemlerde bulunulması, bu yolla site içeriğinin pornografik, etik olarak uygun olmayan, ırkçı, kışkırtıcı, tehditkar, şiddeti teşvik eden, üçüncü şahısların isim, marka ve telif haklarına tecavüz eden ya da herhangi bir şekilde hukuka aykırılık teşkil eden bir içeriğin siteye yüklenmesi, dağıtılması, yayınlanması ya da siteye erişimin hukuk dışı metotlarla engellenmesi durumunda Bulak Su Meşrubat San. ve Tic. A.Ş.’ nin söz konusu içeriği kaldırma, bu tür eylemleri gerçekleştirenlerin üyeliklerini dondurma ya da iptal etme, siteye erişimi geçici olarak durdurma, kanuni yollara başvurma ve bu gibi eylemlerin faillerine tazminat talebi yöneltme hakları saklıdır.

Yukarıda sayılan eylemler neticesinde, herhangi bir şekilde diğer site kullanıcılarının ya da 3. kişi ve kuruluşların uğrayacağı zararlardan Bulak Su Meşrubat San. ve Tic. A.Ş.’ nin sorumluluğu bulunmamaktadır. Sitenin kullanımından kaynaklanan risk ve sorumluluk münhasıran kullanıcıya aittir.

Gizlilik Politikası

Gizlilik Politikasını detaylı olarak öğrenebilmek için lütfen web sitesinde “Gizlilik Politikası” başlıklı bölümü ziyaret ediniz.

Kullanım Şartlarında Değişiklikler

Bulak Su Meşrubat San. ve Tic. A.Ş. istediği herhangi bir zamanda, ilan ya da ihbarda bulunmaksızın site kullanım şartlarında değişiklik yapabilir. Değişiklikler yukarıdaki kullanım şartlarının yerine geçer. Değişiklik yapıldığında, kullanıcılar yeni kullanım şartlarına tabii olacaktır. Bu nedenle bu sayfayı düzenli olarak ziyaret etmeleri önerilir.

Bölünebilirlik

Bu kullanım şartlarının hükümlerinden herhangi birinin geçersiz ya da uygulanamaz olduğuna karar verilmesi halinde, geçersiz veya uygulanamaz bulunan hüküm, asıl hükmün amacına en yakın, geçerli, uygulanabilir bir hükümle değiştirilecek ve kalan hükümler yürürlükte kalmaya devam edecektir.

 Adli Yetki

Bu site Bulak Su Meşrubat San. ve Tic. A.Ş. tarafından kontrol edilir ve işletilir. Site ve site içeriği ile ilgili her türlü uyuşmazlığın çözümünde Türk Maddi ve Usul Hukuku Kuralları uygulanır ve münhasıran Türk Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

 

Gizlilik Politikaları

Kişisel Olmayan Verilerin Otomatik Toplanması

Hakkınızdaki kişisel olmayan bilgiler siz siteyi kullandıkça otomatik olarak toplanabilir (örneğin, siteye girerken kullandığınız internet tarayıcısı gibi). Bu tür bilgiler kimliğiniz hakkında bilgi vermez; fakat istatistikel amaçlarla tutulan bu log dosyaları kayıtları Bulak Su Meşrubat San. ve Tic. A.Ş.’ nin sitesini geliştirmesinde yardımcı olur. Örneğin; hangi sayfaların popüler hangilerinin popüler olmadığını görmesi gibi). Siteyi ziyaret ettiğinizde bu bilgiler bilgisayarınıza otomatik olarak "cookie" adı verilen küçük programlar kullanarak depolanabilir. "Cookie" sayesinde siteye her girdiğinizde bilgileri tekrar ayarlamanıza gerek kalmaz. Bu yolla mahremiyetiniz hiçbir suretle ihlal edilmeyeceği gibi istediğiniz takdirde bilgisayarınız "cookies"i engelleyebilir.

Cookies (Çerezler)

Cookie’ler (çerezler), web sitesinin bireyin bilgisayarına kayıt tutması amacıyla aktardığı bilgi parçacıklarıdır. Böylece belirli bir siteyi ziyaret ederken tercihlerinizi kaydetmeniz sağlanarak çevrim içi tecrübeniz gelişir. Cookie’ler (çerezler), herhangi bir kişisel bilgi içermez, sisteminizin profilini çıkartmaz ve bilgisayarınızdan bilgi aktarmaz.

Web tarayıcılarının çoğunda yer alan araç çubuğunun “yardım” bölümünde, web tarayıcınızın yeni cookie’lerden (çerezlerden) nasıl korunabileceği, yeni bir cookie (çerez) ile karşılaşıldığında web tarayıcınızın sizi uyarmasının nasıl sağlanabileceği ya da bütün cookie’lerin (çerezlerin) nasıl engellenebileceği açıklanır.  

Çocuklara Yönelik Önemli Bilgi

18 yaşından küçükseniz, adınızı, adresinizi, e-posta adresinizi ya da sizinle ilgili herhangi bir bilgiyi internet üzerinden herhangi bir kişi ile paylaşmadan önce, lütfen velinize ya da vasinize bunun uygun olup olmadığını sorunuz ve izin alınız.

Gizlilik Politikası ile İlgili Güncellemeler

Bu gizlilik politikasının bölümlerini, önceden bilgi vermeden her an değiştirebilir ya da güncelleyebiliriz. Duyurular üzerindeki değişikliklerden, güncellemelerden haberdar olmak için lütfen ara sıra sitemizi kontrol ediniz. Duyurunun ilk sayfasında duyurunun yürürlüğe girdiği tarih belirtilecektir. Hiçbir değişiklik, önceki olayları kapsayacak şekilde uygulamaya konulmaz ve önceden kullanılan bilginin nasıl kullanılacağına dair durumu değiştirmez.